diumenge, 13 de juny del 2010

Curs Conducció Defensiva Avançat

El dissabte 22 de maig del 2010 vaig fer ús del curset de conducció que em va tocar a la Montesada 2009.

L' Honda Institut de Seguretat es troba a Santa Perpètua de Mogoda, a les intal·lacions de la recent tancada fàbrica de Montesa-Honda. Aquest centre és l' únic que existeix a tota Europa i funciona des del setembre del 2009.







Un cop arribat a la fàbrica i realitzada l' acreditació ens dirigim a l' edifici de l' HIS i ens fan pujar a la primera planta a l' aula Impala (no podia començar millor el dia) per fer la sessió teòrica. Després entrenem amb els simuladors virtuals i tot seguit passem a l' exterior.
A l' exterior ens trobem una pista amb un asfalt que conté les mateixes especificacions que el del circuit Suzuka de Japó, i es que els Japonesos no deixen res a l' atzar.
Fem una sèrie d' exercicis d' escalfament amb la moto (CBF 600) per adaptar-nos hi i tot seguit passem a practicar frenades. Comprovem que funciona molt bé l' ABS de les motos i realment són de gran ajuda sobretot en superfícies compromeses.


Un divertit exercici sobre rampes tipus autoescoles, canal amb forma de "v" amb un tub a l' interior i parar la moto en una rampa, treure les claus tornar a engegar i sortir deixen entreveure qui està més acostumat a anar amb moto i qui no i, que el curs, seria de dur i no anàvem a passejar-nos.
L' exercici de frenada amb superfície molla per comprovar la diferència de disposar de fre amb ABS i no és impressionant i ens deixa a tots convençuts de la seva eficàcia.

A mig matí un canvi de monitor i  motos (les mateixes CBF 600 però sense fre ABS, per realitzar exercicis d' agilitat en la conducció, són més precisos i cansats.

Fem una rigorosa pausa per dinar, i recuperar forces per passar al trial bàsic amb les cotes 4RT que tant ens van meravellar a la Montesada en Toni Bou, En Fujinami i la Laia Sanz, i tant fàcil que sembla i tant que costa de fer-ho!!!.

Després un circuit de cross amb les petites i àgils honda CRF 100 per acabar de destrossar el nostre cos i sentir-nos d' allò més bé després d' una dura jornada motard.

El curs és totalment recomenable!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada