dijous, 8 de desembre del 2011

Montesa Impala: 50 anys.


El diumenge 4 de desembre del 2011 es va donar el tret de sortida als actes de celebració del 50è aniversari de la Montesa Impala. L'aniversari pròpiament serà el 2012 però si s'esperava a la Auto retro del 2012 més que l' inici seria la clausura, i s'ha avançat a la fira del 2011. De fet, ara fa just 50 anys s'havien preparat tres Montesa Impala 175 (La perla, la baobab i la lucharniega), les quals navegaven cap a Ciutat del Cap per creuar Africa fins a Túnez i entrar a Catalunya per Andorra direcció Barcelona. Es va creure que si es feia la ruta cap a casa i no desde casa hi hauria més probabilitats d' èxit i així va ser: durant 20.000 km de travessia les Impalas van anar com van sempre, com un rellotge.


Per aquest dia el Moto club impala va preparar vàries activitats:


Un espectacular stand a la fira Auto retro, que ja va per la seva 28ena edició (La Llotja de Sils és més antiga). Era un plaer parlar amb els impaleros sobre les motos que hi havien exposades, o amb en Doro Chamorro que em va comentar que quant va entrar a treballar a la fàbrica de Montesa s'estava preparant la operació impala i a part dels elements que es veu a simple vista que provenen de la Brio, em va explicar el sistema d' hidràulics de la suspensió davantera, que era el mateix que la brio però que amb la brio no va donar resultat. Finalment per la impala es va optar per un sistema nou.

Una volta pel circuit de Montjuïc, amb parada a la caseta del migdia (al sot del migdia) per esmorzar.




La presentació i sortida simbòlica de la iniciativa del Impalero Luís Serrano "vuelta a España por etapas", que consisteix en passejar per la geografia española una placa amb motiu del 50 aniversari de la impala per relleus a través d'impaleros amb la seva impala o derivades.




La presentació i sortida simbòlica de la trobada del dakar 2012, iniciativa d' Edu Cots, acompanyat de Carles Humet i Ignasi Guàrdia (actualment a Xile) i rememorar a petita escala la operació impala.


Tercera reedició del llibre Operación Impala de Manolo Maristany on s' expliquen les vivències de la travessia a Àfrica recorrent 20.000 km a sobre de les Montesa Impalas, acompanyat per Oriol Regàs, Tei Elizalde, Rafa Marsans i Enrique Vernis. Manolo Maristany, a pesar dels seus 81 anys gaudeix d'una vitalitat envejable i ens va fer passar una bona estona durant la presentació del llibre, acompanyat de la seva dona, Enrique Vernis, Xavi Arenas (President del Moto Club Impala) i Xavier Permanyer.


Manolo Maristany en cap moment va deixar d'atendre a la gent, trobant-se molt còmode signant autògrafs i deixant-se fotografiar.


La gent feia cua per a tenir la edició del llibre signada per l'autor.


Com a personalitats, cal destacar els germans Sirera i Josep Maria Busquets, pilots de Montesa. En aquesta foto podem observar Xavier Permanyer donant explicacions a Jose Luís Milà (germà de Leopoldo Milà) i Mercedes Milà, filla i neboda respectivament dels dos anteriors, declarada com a impalera, va protagonitzar un anunci televisiu de la Montesa Impala 2 a mitjans dels anys vuitanta (des de llavors ha sortit sovint a la televisió).

L'stand del moto club va ser molt concorregut, doncs els seus 140 m2 i la organització que disposava feia goig.  Vam poder gaudir d'un motor amb càrter obert en alguns dels seus punts per poder observar amb detall el seu funcionament, pòsters, merchandaising, el número 5 de la revista Impala ViVa... Felicitats a tots els qui vau fer possible aquest muntatge!




I aquesta foto, amb la Impala 4M-0002, és el xassís número 2, el més antic que es conserva del model Impala i com veieu en perfecte estat.



Parlant amb en Salva Talavera al sot del migdia li vaig preguntar si fa 30 o 40 anys s'hagués imaginat que hi haurien tantes Impalas al carrer i fer una festa així, evidentment em va contestar que no, que mai s'ho hagués imaginat.




Per molts anys a tots i ViVa.

4 comentaris:

  1. Ei Vic !...va ser un día fantàstic !!!
    Bon Post!
    Una abraçada.
    Jaume

    ResponElimina
  2. Gràcies Jaume, va ser una festa molt maca. Els impaleros tenim un motoclub i una junta directiva que no ens els mereixem!!

    fins aviat!

    ResponElimina