diumenge, 14 de febrer del 2010

Tot reblant el "coco" de la impala

Un divendres a la tarda pot donar per fer moltes coses però quan t' en proposes moltes, n' acabes fent poques.

Feia una setmana que tenia el "coco" de la impala a casa per reblar (altrament malt dit "rematxar" però en blog cal ser una mica correcte) les rosques de suport del "coco" a les orelles de la direcció.

Aquests reblons són de ferro, i pel qui no ho sàpiga, abans d' utilitzar s' ha de debilitar el material, per tant, els cremarem amb el soplet o pistola de calor dos cops, així debilitem el material i al picar aconseguirem l' efecte que volem.

En el meu cas, l' únic problema era que havien agafat tant de joc que el "coco" es movia molt, i cada cop més pel que vaig decidir desmontar-ho i poder-ho solucionar bé sense gaires esforços, re-reblant els reblons (caram tot són "re").

Per fer aquesta feina necessitava un cargol de mètric 10 , amoladora, un tall de passamà i un martell per picar.

El mètric 10 amb la amoladora li donem forma com de cul d' ou per poder picar. Faig la feina en va perquè jo volia picar per fora però m' adono que al voltant del rebló té forma còncava (cap endins), per tant, per rectificar la forma o no enfonsar més picaré des de dins.

Agafo un retall de passamà per estacar al cargol amb forma de cul d' ou a la punta, hi faig reposar el "coco" i amb un altre tall de passamà pico des de dins per tancar el rebló.



El resultat és molt bó, no es mou gens, ara només cal pintar la part afectada ja que com és normal ha saltat la pintura però això amb un bon esprai és feina molt fàcil!!

En el proper post parlaré de les pintures en esprai d' avui en dia que són molt bones.

2 comentaris:

  1. Pep Itchart (pepimpala)22 de febrer del 2010, a les 17:25

    Cooollons, quan s'apren en aquest blogs, jo no calentaba els replons...

    No coneixia el teu blog, felicitats company.

    Pep

    ResponElimina
  2. Hola Pep!!

    Gràcies, encara que no et facis el modest que els teus dos blogs també ténen tela del que s' hi pot aprendre. Crec que d' aquesta manera, el que sap un i el que sap un altre si ho publiquem entre tots ens ajudem.

    Que vagi bé la impalada Murciana si hi vas!

    (P.S:Sense voler he eliminat el comentari, privilegis de l' autor!!)

    ResponElimina